Jag har en kär vän som inte tror på att banta och träna för mycket. Hon tycker att livet ska vara gött att leva. Hon har en skön inställning till det mesta faktiskt. Hennes metod heter LFS = lots of fat and sugar.
Jag gjorde som hon och gjorde dagen till ära hennes bullar. Tipset för idag är att låta degen jäsa i ugnen på 50 grader för att få dem lite extra tjocka. Som en annan vän brukar säga skrattandes när hon bakar är "SLUTA JÄSA!" Detta hände mig idag när bullarna bara jäste och tillslut växte ihop!
1 krm salt
15 dl vetemjöl
Fyllning
300 gram rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1.25dl vaniljsocker ( +kanel)
Pensling
1 ägg
pärlsocker
Jag gjorde som hon och gjorde dagen till ära hennes bullar. Tipset för idag är att låta degen jäsa i ugnen på 50 grader för att få dem lite extra tjocka. Som en annan vän brukar säga skrattandes när hon bakar är "SLUTA JÄSA!" Detta hände mig idag när bullarna bara jäste och tillslut växte ihop!
Vaniljbullar
ca 35 st (enorma)
50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1,5 dl socker
2 tsk malen kardemumma1 krm salt
15 dl vetemjöl
Fyllning
300 gram rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1.25dl vaniljsocker ( +kanel)
Pensling
1 ägg
pärlsocker
- Smält socker och häll i mjölken. Se till att det är ca 37 grader varmt. Blanda i jästen.
- Blanda alla torra ingredienser. Häll i det i jästblandningen. Låt sedan jäsa i minst 40 minuter.
- Rör ihop fyllningen.
- Kavla ut degen och bre över fyllningen. Rulla sedan fyllningen och skär i bitar.
- Låt bullarna jäsa igen i 20 minuter.
- Vispa ett ägg och pensla varje bulle och strö pärlsocker över.
- In i ugnen. 10 -12 minuter.
- Låt ligga på galler för svalning - ät sen och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar