175 grader
250 gram digestivekex
1 kryddmått kanel, kryddnejlika, koriander
100 gram smölt smör
500 gram phialdelpia ost
1 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
4 ägg
1 dl hackad blockchoklad
200 gram blockchoklad
1 dl gräddfil
- Krossa digestivekex. Blanda sedan detta med kanel, koriander, kryddnejlika och smöret. Häll ner det i en form med löstagbara kanter.Stelna en lång stund i kylskåp.
- Vispa sedan Philadelphia osten slät med en elvisp. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, citron och fortsätt sedan att vispa. Häll sedan ner ett ägg i taget och fortsätt att vispa.
- Hacka blockchoklad och vänd ner bitarna i smeten.
- Häll sedan allt i formen och in ugnen i ca 45 minuter.
- Låt kakan kallna.
- Gör sedan garnering. Lägg choklad i vattenbad och vänta tills chokladen har smält.. Rör sedan i gräddfilen och vispa. Låt stelna i kylskåp och garnera sedan med chokladspån äver kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar