torsdag 15 november 2012

Revbensspjäll





Att fota kött och få det att se gott ut är inte alltid så lätt. Men detta är en familjespecialité som ofta finns till bra priser. Min är en specialare - honungsstekta! Våga prova Du också,  jag lovar att Du inte kommer att ångra Dig.

Om Du vågar smaka så önskar jag Dig smaklig spis!




Honungsspjäll
ca 2 timmar

175 grader
1 - 1,5 kilo revben
salt
peppar
3 msk honung
2 msk äkta soja
2 msk citronsaft
0.5 tsk ingefära
1 burk ananasringar
1 gul lök
1 scharlottenlök

Lägg bensidan uppåt i form. Salta och peppra.

Vänd efter trettio minuter och stek lika till. Mot slutet kan Du påbörja såsen. Skiva ananas och lök. Koka sakta med soja, citron, ingefära, honung.

Häll detta över köttet och stek ca en halv timme till.



 

1 kommentar: