måndag 12 november 2012

La Fidélité

Bilden i tidigare inlägg får mig att längta till Paris. Mina föräldrar har berättat om ett matminne. De besökte en restaurang som har den bästa maten mina föräldrar har ätit. Idag heter stället "La Fidélité" Den har en stjärna i Michelin guiden. Den ligger nära Gare de lést.

För länge sedan hette restaurangen - "Nicolas". Huvudrätten som min föräldrar åt var anka som transcherades vid bordet.    
 
 
 
Att läsa meny att alltid skoj, enjoy:
 
Entrées
Foie gras mi-cuit, confiture d'oignons
Oeuf cocotte à la truffe
Velouté de potirons, Espuma de châtaignes
Huîtres d'Utah Beach (6 ou 12)
Salade de lentilles aux herbes fraîches
Topinambours aux oeufs de hareng
Assiette de bulots, mayonnaise relevée


Plats
Croustillant de joue de boeuf
Entrecôte, gratin dauphinois
Souris d'agneau au citrons confits et amandes
Poulet mariné au soja et gingembre
Noix de St Jacques, purée de pommes de terre aux épinards, beurre blanc à l'ail
Filet de Bar au fenouil, sauce Champagne
Quinoa au basilic et légumes rôtis


Desserts
Assiette de fromages, confiture de cerises noires
Mi-cuit au chocolat
Brioche façon pain perdu, caramel au beurre salé
Colonel
Poires Belle-Hélène
Sorbet aux trois parfums
Crème brûlée du chef



Väl värt ett besök alltså!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar