onsdag 14 november 2012

Honung

honung

honung, sött ämne som främst bin men även humlor tillverkar av söta växtsafter (nektar från blommor och honungsdagg från bladlöss och andra växtsugare), vilkas rörsocker de genom tillsats av kroppsegna enzymer klyver i lika delar druv- och fruktsocker.
 
 
 
 
 
Visste Du att min närmaste granne är biodlare. Det gör att vi alltid har massa honung hemma. Grannen rekommenderar en tesked honung om dagen. Lägger man den dock i te eller varmt vatten så förstörs de nyttiga ämnen i honungen.
 
Nya studier visar att honung är nyttigare än man tror. Man har länge vetat att det finns nyttiga mineraler och vitaminer i houng. Nu vet man också att det finns bra mjölksyrebakterier som motverkar de ohälsosamma bakerierna i människors magar. De mjölksyrebakterier som forskarna vid mikrobiologiska laboratoriet i Lund har hittat i binas honungsmage följer med hela vägen till slutprodukten honung. Bakterierna är nyttiga både för människor och bin eftersom de motverkar de onyttiga bakterier som finns i magen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar