måndag 12 november 2012

Äpplekaka

 
 Jag har släppt in barnen i köket - det kan diskuteras hur smart drag det var.




Här fyller vi kakan med tunt skivade äpplebitar. På toppen massor med pärlsocker och sedan hyvlar vi smöret och in i ugnen.




5 ägg
2 dl strösocker
1 dl florsocker
150 gram riven mandelmassa
2 msk kanel
ca 4 dl vetemjöl
4 stora äpplen
1 dl pärlsocker
75 gram smör

  • Vispa ägg, socker och florsocker.
  • Riv mandelmassa och blanda med kanel och mjöl.
  • Vänd ner blandingen i äggvispet.
  • Brö en form och häll i smeten.
  • Skala och kärna äpplen, skär tunt, tryck ner i smeten. Strö sedan pärlsocker över smeten och hyvla smör.
  • Grädda i 180 - 200 grader i 45 minuter.
Vi brukar äta den som den är men passar bra med vaniljsås! Prova kakan, den smakar gott och sött med stark kanelsmak.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar